Et storkøkken er et af de mest komplicerede rum i ethvert byggeri og der stilles enormt store krav til funktionalitet, udstyr, installationer, ergonomi og miljø.
Desuden er et nyt storkøkken underlagt en lang række lovkrav som hele tiden ændrer sig.

For at sikre at man får lavet det rigtige storkøkken er det meget vigtigt at man kan afkode hvilke behov det skal opfylde samt hvordan netop dette storkøkken skal fungere, både som selvstændig produktionsenhed men også hvordan det skal fungere sammen med resten af huset.
Derfor er det vigtigt at kunne stille de rette spørgsmål til bygherre således at man får det rigtige beslutningsgrundlag at designe og indrette sit storkøkken på.

Når man har analysen af ens storkøkken på plads skal man lave sit design og indretning. Her er der en lang række faktorer der spiller ind. Det drejer sig blandt andet af mængden af mad der skal fremstilles, antal m2 til rådighed, myndighedskrav, ergonomi, miljøhensyn samt naturligvis økonomi og meget andet. I forbindelse med økonomien i etableringen af et storkøkken er der tale om både prisen på udstyr samt installationer men i høj grad også nogle valg omkring drift økonomi på længere sigt.

Når ens storkøkken er designet og man har styr på så mange detaljer skal man igennem en række myndighedsbehandlinger. Det er typisk kommunale behandlinger, brandtilladelser og godkendelser hos Fødevarestyrelsen. Det er også på dette tidspunkt man får en reel ide omkring hvad det koster at bygge sit storkøkken.

Nu er tiden kommet til at man skal finde en leverandør af sit storkøkken. Mange gange er der tale om totalentrepriser men der kan også sagtens være tale om direkte leverancer fra storkøkken leverandørerne. Her er det vigtigt at få lavet en grundig og detaljeret storkøkken beskrivelse således at leverandørerne kan komme med så præcise priser på ens storkøkken som muligt.
Vi ved alle sammen godt at de ting der kommer til efter kontrakterne er indgået er de dyreste. Desuden er en grundig gennemgang af tilbuddene er essentiel da det ofte drejer sig om man og komplicerede komponenter.

Når leverandøren af ens storkøkken er valgt skal der laves helt nøjagtige installationstegninger på alle komponenter, ofte med opstalt, så håndværkerne ikke er i tvivl om hvordan installationerne skal placeres og dimensioneres. Der skal tages en del hygiejne hensyn i dette stykke arbejde.

Nu kan byggeriet af ens storkøkken gå i gang. Der skal følges op på at alle overholder de aftaler der er indgået og at der ikke er nogle misforståelser i selve byggeprocessen.
Til sidst skal alt udstyret testen igennem og personalet skal undervises i drift og vedligeholdelse af leverandørerne.

TILLYKKE! I har fået lavet et storkøkken der er grundigt gennemtænkt fra start til slut. Fordi I har valgt at få kompetent rådgivning fra BKD har I desuden sparet en masse penge i det samlede regnestykke.

  • Storkøkkener

    2010 Udført for Københavns Ejendomme i samarbejde med Juul & Hansen Arkitekter og EKJ Rådgivende Ingeniører.

    Sølund er Danmarks største plejecenter og ligger på Nørrebro i København med udsigt over søerne.
    Der er pt. ca. 425 beboere.

    BDK har udført grundig brugeranalyse og rådgivet omkring logistik og   drift. Vi har desuden lavet design på selve køkkenet og leveret   specifikationer til arkitekt og ingeniør til økonomiske beregning. I   denne opgave har vi med succes integreret lettere brugt udstyr fra andre   plejecentre hvor det ikke længere blev anvendt.


    2010 Udført for Restaurant Fyrtøjet APS

    Etablering af ny restaurant i eksisterende kontorlokaler i 3 plan midt på Nyhavn.

    BKD har lavet design og indretning af køkken, barer, depoter og alle  andre faciliteter det relaterer til mad og drikke. Vi har også rådgivet  omkring koncept og logistik samt leveret økonomiske beregninger og  myndighedsbehandling.

    En stor del af bygningen er fredet i højeste klasse så der er gået nænsomt til værks!

    

    2009 Udført for KPMG & 3XN Arkitekter
    Rådgivning og design af hovedkøkken og satellitkøkken i KPMG’s nye  hovedkvarter ved Flintholm Station på Frederiksberg. Bygningen bliver på  ca. 35.000 m2 og skal være daglig arbejdsplads for optil 1700 personer.
    Køkkenet er designet til ca. 1200 personer om dagen og der er lagt  stor vægt på blandt andet at minimere støj da der er åbne  kontorlandskaber som en del af store atriumgårde hvori kantinen ligger.
    Der har også været fokus på miljørigtig produktion især omkring affaldshåndtering.